Vol met interessante blogartikelen

Blog

Zit jij wel goed?

Denk je weleens na over hoe je zit? En dan bedoel ik niet alleen letterlijk, met je rug enzo, maar ook de omgeving waarin je veel tijd doorbrengt? Het is namelijk van enorm belang hoe jij je werk en/of chillplek inricht, als dit je bureau betreft. Een slecht ingericht bureau kan enorme invloed hebben op zowel je productiviteit als hoe goed en fijn je kan ontspannen. Dus, laten we eens kijken naar jouw werkruimte (waar je toevallig ook je video games speelt).

Hoe zit je?

Ten eerste, hoe zit je? Deze keer bedoel ik het wel letterlijk. Heb je een goede bureaustoel? Bijvoorbeeld van Bureaustoel24? Het eerste kenmerk van een super goede bureaustoel is een volledige rug. Zo eentje waar de stoel pas ophoudt bij je hoofd, zodat je hele rug steun ontvangt van de stoel. Ook zijn de beste bureaustoel rond bij de knieholtes, zodat je nooit last krijgt van je huid of spieren terwijl je zit. De hoek van zowel je ellebogen als je knieën zou ongeveer 90 graden moeten zijn (dus je moet met je voeten aan de grond kunnen en je leuningen mogen niet te laag of te hoog zijn). Ook is het fijn als je bureaustoel makkelijk aan te passen is. Ik heb iemand weleens horen zeggen: “Een goede bureaustoel is goed voor je, zelfs al zit je slecht”.

Waar zit je?

Heb je weleens nagedacht over de omgeving om je bureaustoel en computer heen? De kleuren op de muur, bijvoorbeeld, en je verlichting? Zowel kleuren als licht hebben namelijk een enorm effect op hoe je je voelt en hoeveel energie je hebt. De kleur blauw en andere koude kleuren, hebben een kalmerend en vertrouwelijk effect, en tegelijkertijd houdt het koude licht van bijvoorbeeld een computerscherm je wakker. Mocht je dus net voor het slapen gaan nog even willen gamen, dan is een warm licht instelling voor je computerscherm een goed idee. Van gelig, warm licht wordt je namelijk ontspannen en slaperig, wat een minder goed idee is voor wanneer je productief wilt zijn. De kleur rood op je muur of je bureau geeft je dan weer energie. Doe hier een beetje onderzoek naar, het is het waard.

Dit zijn slechts een paar tips, maar een goede bureaustoel, fijne verlichting en kleuren op de muur en de rest die het gewenste effect op je hebben, doen echt al heel veel. Behandel de plek waar je veel tijd doorbrengt ook echt zo: zorg ervoor.

Geef een reactie