Vol met interessante blogartikelen

Blog

Vrij gezellig feest

Een vrijgezellenfeest is best wel een dingetje. Zodra je het woord noemt, schieten er meteen allerlei associaties in je hoofd. Verkleed door de stad gaan. Vreemde activiteiten doen die je normaal nooit zou doen. Misschien zelfs wel strippers. Vaakvooral veel drank. En natuurlijk moet het gezellig zijn. Misschien wel gezelliger dan je bruiloft zelf.

 De verwachtingen van een vrijgezellenfeest zijn dus minstens zo hoog als de verwachtingen omtrent een bruiloft. En soms leidt dat tot problemen. Want wat nou als deze lang beloofde dag ontzettend tegen valt? En je beste vriend of vriendin helemaal niet tevreden is? Als organisator van een vrijgezellenfeest kan dat best veel stress veroorzaken. Je wilt natuurlijk dat jouw beste vriend of vriendin een onvergetelijke dag heeft.

Vorige maand heb ik voor een van mijn beste vriendinnen een vrijgezellenfeest georganiseerd. En na alle positieve reacties achteraf durf ik wel te zeggen dat het zeer geslaagd was. Ben jij nu ook de aangewezen persoon om een feest te organiseren? Neem dan deze tips mee!

1. Afspraak

Allereerst: verrassingen zijn echt niet altijd leuk. Maak globale afspraken met je vriend(in) voor wie je het vrijgezellenfeest  gaat organiseren. Misschien vind jij skydiven of diepzeeduiken wel heel leuk, maar dat hoeft lang niet voor iedereen te gelden. Je hoeft natuurlijk niet alles te verklappen wat jullie gaan doen. Maar misschien is het wel handig om te weten hoe groot de groep moet zijn, of wie er absoluut wel en niet bij moeten zijn. Een globale lijn uitzetten zal je vriend(in) een hoop stress besparen.

2. Afspraak met je vrienden

Ook met je vrienden zal je globale afspraken moeten maken. Denk bijvoorbeeld aan de duur van de dag en niet onbelangrijk: het budget. Ik was ooit uitgenodigd voor een erg extravagant vrijgezellenfeest, waar achteraf pas bekend werd gemaakt dat iedereen meedroeg aan de kosten. Dat kwam in totaal uit op meer dan honderd euro per persoon. Dat was toch wel een flink bedrag. Dit soort nare verrassingen wil je voorkomen.

3. Communiceren

De eerste stap is natuurlijk een datum prikken. Maar zorg daarna ook dat je blijft communiceren. Naar zowel de uitgenodigde groep als je vriend(in). Ook tijdens de dag zelf zal jij de groep de dag door leiden. Dat zal af en toe betekenen dat je de groep mee moet sleuren, ook als ze daar geen zin in hebben.

4. Samen

Iets organiseren is altijd makkelijker als je het samen doet. Met zijn tweeën doe je al half het werk. En tevens is de voorpret leuker als je deze met anderen deelt. Wijntje erbij en de ideeën over de invulling van de dag zullen eenvoudig over de tafel rollen!

Zorg vooral dat je niet te veel op een dag wil doen en geniet van het moment. Veel plezier!

Geef een reactie