Vol met interessante blogartikelen

Blog

Tips van mijn kapster

Ken je die irritatie dat je haar niet meer lijkt te willen doen wat jij wil? En die bos krullen op je hoofd een eigen leven gaat leiden?

Haat-liefde relatie met mijn kroeskop

Mijn krullen en ik lijken in eeuwige tweestrijd. Het ene moment ben ik heel blij met mijn volle bos krullen. En ik kan mezelf ook niet voorstellen zonder. Maar minstens zo vaak kijk ik in de spiegel en zie ik alleen maar een kroeskop. Dan ben ik jaloers op mijn vriendinnen met mooi stijl of licht golvend haar. Zij kunnen nog veel variëren met hoe ze hun haar dragen. En als hun haar een dag niet wil, doen ze het gewoon in een staart. In mijn geval is dat niet echt een oplossing, want een 'krulstaart' ziet er net zo suf uit als dat het klinkt. Een bandana of muts is dan mijn enige redmiddel.

Een nieuwe shampoo

Mijn kapster raadde me het gebruik van Kérastase shampoo aan. Dit merkt ontwikkelt shampoos afgestemd op ieder haartype. In mijn geval: droog en gevoelig haar. Daar is Kérastase Nutritive dus de perfecte oplossing voor. De kapster legde me ook uit dat ik eigenlijk mijn haar op een andere manier moet wassen dan ik voorheen deed.

Anders wassen

Voorheen gebruikte ik altijd een flinke scheut shampoo en sopte daar vervolgens lekker mijn hele hoofd mee in. Maar deze shampoo werkt het best door het op een andere manier aan te brengen. 

Sowieso moet je blijkbaar altijd starten met het uitkammen van je haar voor je het nat maakt en gaat douchen. Zo haal je eventuele restanten shampoo en vuil uit je haar, en voorkom je dat het gaat klitten. Daarna maak je het nat. En vervolgens was je je haar in twee stappen.

Twee stappen

De eerste shampoobeurt is meer een behandeling voor je hoofdhuid dan voor je haar zelf. Want een gezonde hoofdhuid is erg belangrijk voor gezond, fris en verzorgd haar. De hoeveelheid van een muntje is genoeg. Breng een evenredige toef shampoo aan op de voorkant, de bovenkant, de achterkant en beide zijkanten van je hoofd. Daarna masseer je de shampoo rustig in op je hoofdhuid en spoel je je haar uit. 

Vervolgens herhaal je het proces. Wederom start je met het evenredig verdelen van de shampoo over je hoofdhuid. Maar daarna verdeel je ook wat shampoo over de uiteindes van je haar. Gebruik daarbij wat water om de shampoo iets te verdunnen. Grondig uitspoelen is van belang, zodat er geen restanten in je haar overblijven.

Ik gebruik de shampoo nu een paar weken en het lijkt inderdaad vaker beter te zitten!

Geef een reactie