Vol met interessante blogartikelen

Blog

Tenaamstellingscode kwijt?

Stel je voor: je moet om de een of andere reden bewijzen dat jij de eigenaar bent van je auto. Misschien wordt je aangehouden op de weg, of wordt je auto gestolen en moet jij laten zien dat je de rechtmatige eigenaar bent. Stel, dit gebeurd, en je komt erachter dat je je tenaamstellingscode kwijt bent! Wat doe je dan? Mag je nu nog wel de weg op, mag je nu überhaupt nog wel in je auto zitten? Jazeker, niet getreurd. Het probleem is vrij makkelijk te verhelpen. Je gaat gewoon naar het Kentekenloket!

De tenaamstellingscode

Allereerst weer even een opfrisser over je tenaamstellingscode. Let op; als je niet meer wist wat dit was, kijk dan of je de code zelf nog wel weet, anders kan je meteen even door naar het Kentekenloket. Maar dus, de tenaamstellingscode. Dit is een 9-cijerige code die uit 2 delen bestaat en samen met je kentekenbewijs aantoont dat jij de rechtmatige eigenaar bent van je auto. Deze code heb je bovendien ook nodig als je je auto op een andere naam wilt zetten of wilt doorverkopen. Ook moet je de code bij de hand hebben als je je voertuig laat slopen. Hij is best belangrijk. Maar je bent hem nu dus kwijt, dus wat doe je dan?

Het Kentekenloket

Gelukkig kan je bij het Kentekenloket terecht voor een gedetailleerd stappenplan. Hier vind je de beknopte versie. Maak je geen zorgen, alles komt goed. Ga naar de website van de RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer) en log in met je DigiD. Je kan op die website in een menu het kenteken van je auto vinden. Om een nieuwe tenaamstellingscode aan te vragen moet je wel een bepaalde prijs betalen, die vind je ook op de website. Dit kan je gewoon overmaken naar de RDW, en na een succesvolle betaling krijg je een link naar je nieuwe tenaamstellingscode. Op internet vind je hier nog meer uitgebreide informatie over. De kosten voor het aanvragen van een nieuwe tenaamstellingscode bedragen in 2020 1 euro. Dat is nog te overzien.

Raak dus vooral niet in paniek als je niet meer weet (of nooit heb geweten) wat je tenaamstellingscode is. Het gebeurd en het kan ook weer verholpen worden. Gewoon even naar het Kentekenloket en naar de website van de RDW, en voor je het weet is je aanvraag voor een nieuwe tenaamstellingscode onderweg. Dan hoef je je geen zorgen meer te maken en ga je gerustgesteld weer de weg op (of op naar een nieuwe auto). Simpel, toch?

Geef een reactie