Trefmagazine.nl

Vol met interessante blogartikelen

Blog

Scoor goedkope grootzakelijke energie in 2021 met deze tips

Is het weer tijd om een nieuw energiecontract uit te zoeken voor je grootzakelijke energie? In dat geval ben je bij dit artikel omtrent geld besparen op je energierekening aan het juiste adres. Veel ondernemers in Nederland weten maar al te goed dát ze willen besparen op hun grootzakelijke energie. Behalve dat ze minder energie kunnen verbruiken om op die manier wat geld over te houden, weten zij vaak niet wat ze moeten doen om een lagere energierekening te krijgen. Ben jij zo’n ondernemer? Dat komt goed uit. In dit artikel lees je namelijk enkele tips die je op kunt volgen om goedkope grootzakelijke energie te scoren voor je bedrijf.

Wanneer heb je grootzakelijke energie nodig?

Voordat je begint met besparen, is het goed om te weten wanneer en of je een grootzakelijke energieverbruiker bent. In Nederland zijn er namelijk twee soorten zakelijke energieverbruikers: kleinzakelijke en grootzakelijke verbruikers. Je maakt gebruik van grootzakelijke energie wanneer de capaciteit van minstens één aansluiting voor elektriciteit groter is dan 3 x 80 Ampère. De aansluiting voor gas moet in het geval van grootzakelijke energie groter zijn dan 40m3 per uur. Ben je ZZP’er of MKB’er dan is de kans groot dat je kleinzakelijke energie nodig hebt. In het geval van een groot bedrijf, zoals een fabriek of een groot magazijn, heb je waarschijnlijk grootzakelijke energie nodig. Weet je niet zeker wat je nodig hebt? Je netbeheerder kan je hier altijd meer over vertellen, zodat je precies weet naar welke vorm van energie je moet kijken.

Begin met grootzakelijke energie vergelijken

Zodra je weet dat je grootzakelijke energie nodig hebt, is het tijd om een voordelig energiecontract te scoren. Dit doe je door grootzakelijke energie te vergelijken; keer op keer en na ieder energiecontract. Er is namelijk altijd wel ergens anders een goedkopere deal te vinden dan het tarief dat je betaalt bij je huidige energieleverancier. Naarmate je bij een energiebedrijf energie afneemt veranderen de tarieven en de aanbiedingen van zakelijke energie. Om zo snel mogelijk een passende deal te kunnen scoren, is het aan te raden om een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Op Energie-Zakelijk.nl vind je zo’n energievergelijker: vul hier je jaarlijkse energieverbruik in en eventueel andere wensen en de vergelijker zoekt meerdere matches. Uit dat overzicht kies jij een energiecontract dat het beste bij je bedrijf past en voila: je betaalt niet meer te veel voor je grootzakelijke energie.

Zeg je huidige grootzakelijke energiecontract op tijd op

Het afnemen van een nieuw grootzakelijk energiecontract moet overigens wel op het juiste moment gebeuren, wil je niet te veel betalen voor je grootzakelijke energie. Wanneer je nog over een ander contract beschikt, moet je zeker weten dat je dat contract al mag opzeggen voor een nieuwe. Daar is de opzegtermijn voor bedoeld. Besluit je om je huidige grootzakelijke energiecontract eerder op te zeggen dan afgesproken dan krijg je een opzegboete. Die boete krijg je van je huidige energieleverancier en die bestaat uit een bedrag dat nog betaald moet worden voor de energie die je nog af had moeten nemen. Helemaal aan het begin maak je met je energieleverancier namelijk een afspraak voor een bepaalde tijd. Op basis daarvan koopt de leverancier energie in. Het energiebedrijf heeft te veel energie opgekocht wanneer jij het energiecontract niet af maakt. Daarom krijg je een opzegboete en betaal je uiteindelijk veel te veel voor je grootzakelijke energie. Niet echt een handig idee dus. Let trouwens ook op dat je niet te laat bent met het opzeggen van je energiecontract. Grootzakelijke energieleveranciers kunnen je contract in dat geval stilzwijgend verlengen en ook dat gebeurt helaas tegen hoge verlengingstarieven.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén