Vol met interessante blogartikelen

Blog

Pantoffels voor iedereen!

Ik draag het liefst altijd pantoffels. Ze zitten zo ontzettend lekker en je kan je in principe de hele dag aan, zolang je niet buiten gaat lopen, natuurlijk. Heel veel mensen houden, blijkbaar, niet van pantoffels. Ik snap niet helemaal waarom, aangezien ze dus erg fijn zitten en een stuk liever voor je voeten zijn dan schoenen. Plus, er zijn ook nog eens veel verschillende soorten. Dus, laat ik je even mijn ode geven aan de dames –en heren pantoffels.

Een stukje terug

Eerst duiken we even terug in de tijd, naar het ontstaan van de eerste soorten schoeisel. Je moet weten dat de eerste manieren waarop mensen hun voeten beschermden, omdat ook de eerste mensen er al snel achter kwamen dat blote voeten toch net te kwetsbaar zijn, niet veel meer was dan stukken stof of dierenhuid. Al snel kwamen er echter sokken en schoenen (relatief snel) en zodra de basisprincipes er waren, was er ook ruimte voor comfort. Daaruit werd de pantoffel geboren. Ook zijn de dames –en heren pantoffels in Aziatische landen van traditioneel en/of ceremonieel nut. Als je in de meeste Aziatische landen namelijk iemands huis binnen stapt, is het traditie dat je je schoenen uit doet. Meestal hebben de bewoners in het huis een standaard paar sloffen wat ze dus binnenshuis dragen, en soms zijn er ook extra pantoffels voor gasten.

Al die soorten

Er zijn veel verschillende soorten pantoffels, net zoals er veel verschillende soorten schoenen zijn. Je hebt pantoffels die eruit zien als muiltjes, met een stuk stof dat de voorkant van de voet bedekt en een klein hakje aan de achterkant (denk een beetje aan het muiltje van Assepoester). Deze pantoffels zijn vaak rijk geborduurd en worden meestal voor ceremoniele doeleinden gebruikt. Dan heb je ook nog een variant op het muiltje die oudere mensen vaak dragen, waarbij er ook weer een stuk stof de voorkant van de voet bedekt, maar de pantoffel is voor de rest enkel een zool. Ook heb je nog pantoffels waar je hele voet in verdwijnt, zodat het voelt alsof je voet in een kussen zit. Deze heb je in allerlei soorten, bijvoorbeeld als poten van allerlei dieren.

Pantoffels zijn dus een feest voor je voeten en een feest voor jou, en dat zijn ze ook al velen jaren. Dus, of je nu mooi gedecoreerde muiltjes wilt als pantoffels, of toch liever normale dames of heren pantoffels van Babista (of je gaat voor de allerbeste look met drakensloffen van de Efteling), er is sowieso een pantoffel voor jou!

Geef een reactie