Trefmagazine.nl

Vol met interessante blogartikelen

Blog

Pallets kopen voor zakelijk gebruik

Bijna iedereen kent ze wel: de houten, horizontale constructie waarop goederen vervoerd worden. Pallets zijn ontzettend handig. Ze zijn niet meer weg te denken uit de logistiek. Als logistiek professional bij een Europees transportbedrijf werk ik mijn hele leven al met pallets. Pallets kopen doen we dan ook eens per half jaar. Op dat moment leveren we de oude in en regelen we een groot aantal nieuwe, zodat we weer even vooruit kunnen. Ik zou niet weten welk product de traditionele pallet kan vervangen. Bij mijn organisatie werken we nagenoeg uitsluitend met de Europallet. Dit type pallet wordt overal in Europa gebruikt en heeft vaste afmetingen. Zo weet je als je overgaat tot een pallet kopen zeker dat je dozen of goederen altijd op de pallet passen. Bovendien is deze variant steviger dan wegwerppallets. Deze pallets kopen we standaard in via logistiekonline.nl, net zoals onze kunststof pallets en palletranden.

Pallet kopen: kunststof of hout?

Een pallet kopen kan op allerlei manieren. Kies je wel voor een wegwerpexemplaar of juist niet? Wil je een topkwaliteit houten pallet kopen of juist een kunststof pallet? De mogelijkheden zijn eindeloos, vooral als je bij logistiekonline.nl in het assortiment kijkt. De kunst is te weten wat je wilt vervoeren of opslaan. Daar stem je vervolgens je aankoop op af. Een kunststof pallet is minder geschikt voor het vervoeren van zaken. Deze pallet kopen voor transport is dus niet verstandig, maar je kunt dit type wel heel goed inzetten voor het uitstallen van waren. We beschikken maar over een paar kunststof pallets, de rest bestaat volledig uit duurzame, houten varianten voor transport. Die zijn stevig genoeg om het in- en uitladen te doorstaan. De meeste pallets worden tientallen keren gebruikt om allerlei goederen te vervoeren.

Accessoires voor pallets

Er gaat een wereld voor je open als je je verdiept in pallets kopen. Er zijn namelijk ook allerhande accessoires te koop die je kunt gebruiken in combinatie met pallets. Denk bijvoorbeeld aan palletranden. Palletranden bestaan uit hout of kunststof en kunnen op de basis van de pallet worden gezet. Zo creëer je als het ware een bak, waar je goederen in kunt leggen en kunt vervoeren. Er bestaan ook deksels voor op deze randen, zodat je de bak af kunt sluiten. Zo kun je alle kanten op als je weet waar je je pallets kopen wilt.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén