Vol met interessante blogartikelen

Blog

Met een MDF plaat kun je aan de gang

Iedereen heeft wel eens een MDF plaat gezien of in handen gehad. En dat is niet zo vreemd. Een MDF plaat is een ontzettend handig materiaal waar je alle kanten mee uit kunt. Wil je een binnenmuurtje zetten? MDF. Wil je een kast timmeren? MDF. Maar wat is MDF nu eigenlijk? MDF staat voor Medium-Density Fibreboard. Het is dus een plaatmateriaal dat gemaakt is van allemaal losse vezels. Deze vezels (van hout) zijn samen met kunsthars tot een stevige plaat geperst. Zo ontstaat een materiaal dat van alle markten thuis is. Wat kun je er verder nog mee?

Maak een afscheidingswandje van MDF plaat

Heb je een grote huiskamer en wil je deze wat knusser hebben? Maak dan een wandje van MDF plaat. Je kunt dit materiaal gemakkelijk zagen, schroeven en afwerken met bijvoorbeeld verf of gekleurde lak. Ook het wegwerken van de schroeven hoeft geen probleem te zijn. Door een wat breder wandje te maken, kun je er bijvoorbeeld nog een paar mooie planten bovenop zetten. Zo heb je wel een aparte ruimte in je huiskamer, maar wordt deze niet helemaal afgesloten.

Repareer je (keuken)lades gewoon zelf

Zeker wanneer je een iets goedkopere kast hebt, kan het zijn dat de lades op een gegeven moment doorzakken. Dat is natuurlijk niet handig. Je stopt dan wat in de lade en moet het uit het kastje of een onderliggende lade weer pakken. Een plaatje MDF kan ervoor zorgen dat je lade weer helemaal voldoet aan je verwachtingen. Door de bodemplaat te vervangen door dunne, maar stevige MDF is je lade in een mum van tijd weer als nieuw. Ook andere reparaties kun je met MDF gemakkelijk uitvoeren. Denk dan bijvoorbeeld aan het vervangen van het luik voor de kruipruimte. Kies dan een dikkere versie van deze platen en verstevig deze met wat balkjes.

Knutsel zelf een bed of een kast in elkaar

Heb je de smaak te pakken en is alles gerepareerd wat er gerepareerd moest worden? Dan is het misschien tijd voor een iets ambitieuzer project. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een bed of kast te maken. Helemaal naar je eigen ontwerp. Je hebt dan én plezier van het ontwerpen, van het klussen én van het eindresultaat. Ben je niet in staat zelf een ontwerp te maken? Dan zijn er op internet veel voorbeelden te vinden van diverse bedden en kasten. Voor zowel je eigen slaapkamer als voor de kamer van de kinderen. Je maakt deze ontwerpen "eigen" door er een eigen draai of kleur aan te geven.

Geef een reactie