Vol met interessante blogartikelen

Blog

Kunstgras kopen? Dat scheelt veel werk in de tuin!

Een grasveldje in je tuin is altijd een goed idee. Tot je er achter komt dat je het, zeker in de lente en de zomer, wekelijks moet maaien om het toonbaar te houden. Nu is dat misschien voor sommige mensen een ontspannend klusje, anderen zien daar als een berg tegenop. En dat is ook wel logisch. Het is een klus die je niet een paar weken kunt laten liggen. Het gras staat dan vaak al te hoog om het in één keer goed te kunnen maaien. En dus ben je ieder weekend de pineut… Maar dat kan ook anders. Kunstgras kopen is een goed idee. Het kunstgras van nu is bijna niet van echt te onderscheiden, maar scheelt je veel tijd en ergernissen.

Kunstgras kopen: welk gras kies je?

Dat hangt natuurlijk af van je smaak. Ben je dol op grasgroen gras of mag het wel een tikkie donkerder? Wil je een heel dichte grasmat waar je kinderen of kleinkinderen goed op kunnen spelen? Moet het kunstgras bestand zijn tegen een flink potje voetbal? Ligt jouw grasveldje in de volle zon? Allemaal factoren om rekening mee te houden als je kunstgras kopen gaat. Je kunt op de site goed zien welke verschillen in kwaliteit (en dus ook in prijs) er zijn. Ga er maar eens goed voor zitten!

Een nieuw grasveld aanleggen is nog best een klus

Want wat doe je? Ga je voor plaggen of voor zaaien? En wat nu als een deel niet pakt en een ander deel wel? En dat vieze mos in de grasmat? Nee, dan kunstgras. Je rolt het uit op een goed vlak gemaakte ondergrond en je zet het vast. En dan ben je klaar en kun je rustig gaan genieten van je tuin. De borders vul je natuurlijk wel met echte planten, zo heb je nog wel iets te doen. Maar dat gras? Dat hoef je mooi nooit te maaien of te bewateren!

Ook fijn tegen mollen!

Mollen in de tuin zijn om wanhopig van te worden. Dan heb je een mooi grasveldje aangelegd en dan zie je de eerste molshoop alweer verschijnen. En wat moet je dan? Klemmen zetten? Maar dat is ergens ook wel weer zielig. Door kunstgras kopen heb je geen last meer van mollen. Ook de katten van de buren zullen jouw tuin niet meer opzoeken om hun behoefte te doen. Er valt immers niets meer te graven. Zo ben je ook snel van die overlast af!

Geef een reactie