Vol met interessante blogartikelen

Blog

Je kunt makkelijker energie besparen dan je zou verwachten

Energie besparen is iets wat veel mensen wel zouden willen, als dit maar niet ten koste gaat van het comfort en de portemonnee. Het lijkt te mooi om waar te zijn wanneer ik zeg dat je energie kunt besparen zonder dat je hier in een enkel opzicht op achteruit gaat. Niet alleen kan je besparen zonder comfort in te moeten leveren, ook verdien je er een extra centje aan doordat je bespaart op energiekosten. Als consument kan je op die manier ook nog bijdragen aan het verbeteren van onze maatschappij. Je hoeft heus niet gelijk alles op de fiets te doen of een windmolen in de tuin te zetten, dus maak je geen zorgen. Ook op kleine schaal kan jij een verschil maken. In het dagelijks leven kan je een heleboel veranderingen doorbrengen die jou helpen om geld en energie te besparen, zonder dat jij hier iets op inlevert.

Zet de apparaten uit

Waarschijnlijk zijn er op dit moment in jouw huis minimaal tien apparaten aanwezig die stroom verbruiken zonder dat zij gebruikt worden. Een koelkast of een telefoon gebruik je de hele dag door, dus deze telt niet mee. Maar staat jouw koffiezetapparaat bijvoorbeeld aan? Of heb je de televisie en/of computer op stand-by gezet? Alles bij elkaar telt dit aardig hard op en verbruik je een hoop energie zonder dat je het doorhebt. Zet daarom een elektrisch apparaat uit wanneer je het niet langer gaat gebruiken. Om dit makkelijker te maken kan je een stekkerdoos met een schakelaar gebruiken, zo weet je zeker dat er niet stiekem toch stroom verbruikt wordt.

Wen aan een graadje lager in huis

Met een slimme thermostaat kan je het hele huis op maat bedienen qua verwarming, maar niet iedereen heeft dit. Als jij dit niet hebt, ga dan even bij jezelf na hoe jij omgaat met de verwarming. 21 Graden lijkt misschien wel heel comfortabel, maar als je dit langzaam naar beneden brengt tot een graad of zeventien, achttien, dan is het ook prima vertoeven. Je went er vanzelf aan. Ook 's nachts kan de temperatuur flink omlaag tot ongeveer dertien graden. Je ligt immers toch onder de warme dekens!

Installeer LED lampen

Ruim een decennium geleden werden LED lampen de standaard voor verlichting. Deze manier van verlichten is gewoon zo ontzettend veel zuiniger en duurzamer dan een ouderwetse gloeilamp. Je bent een dief van jouw eigen portemonnee als jij nog niet alle lampen vervangen hebt voor LED lampen. Bij BES LED verlichting kan je alternatieven voor elke soort lamp vinden. Halogeenlamp? Geen probleem. Ook kun je gewoon LED Downlighters van BES LED bestellen voor in de badkamer. Qua verlichting merk je echt geen verschil.

Geef een reactie