Vol met interessante blogartikelen

Blog

Hoe zorg jij ervoor dat de was bij blijft?

Het is vaak een klusje in huis wat opgeschoven wordt en die we vooral liever niet doen. Er gaat altijd meer tijd in zitten dan je wilt maar toch moet het altijd gebeuren. Huishoudelijke klusjes zijn ook zeker niet het leukste om te doen. Maar helaas hoort het er allemaal bij.

 

Hoe zorg jij voor een schoon huis tijdens drukke werk weken?

Wanneer je fulltime werkt, dan schieten soms de huishoudelijke klusjes erbij in. Die schuif je of aan de kant, of er komt niet altijd wat van. En dat kan natuurlijk erg vervelend zijn, dat weten we allemaal. Maar soms is het nodig om er wel tijd voor vrij te maken. Hoe lastig dat soms ook is. Zelf heb ik altijd gewoon een vast moment wanneer ik alles schoonmaak en op ruim. Maar vooral wanneer ik echt in een schoonmaak- of opruim bui ben, dan ga ik ook gelijk aan de slag. Want op die momenten ga ik als een speer en ben ik er vaak ook zo klaar mee.

 

De was bijhouden, een klusje wat je ook kan plannen

Zelf heb ik ooit de tip gehoord om dit te plannen. Het klinkt misschien heel gek. Maar ik ben vaak, eigenlijk altijd wel. Op de zaterdag ochtend thuis. Of de vrijdag avond dan. En dan begin ik vaak al met wasje draaien. Dan kan de was ook niet uit de hand lopen dat ik uiteindelijk zonder kleding of handdoeken zit. Ik doe dit eigenlijk elke week zo. En stel ik heb op die momenten wel iets, dan pak ik de zondag erbij. Maar ik heb mijzelf beloofd om het wel altijd dan te doen. Want doe ik het niet, dan stapelt het alleen maar op en ben ik er daarna alleen maar langer mee bezig en dat is ook niet fijn.

 

Tijd nemen voor de strijk hoort erbij

En dit is, vind ik persoonlijk dan, het minst leuke klusje aller tijden. Hier kan ik vaak de rust niet voor vinden en eerlijk gezegd vind ik het helemaal niet leuk. Daarom kies ik mijn kleren, misschien heel bewust of echt onbewust, uit op of ik het moet strijken. Omdat ik strijken het liefst niet doe. Soms kan je er echt niet omheen en moet je wel strijken. Maar je hebt tegenwoordig ook strijkvrije overhemden. Dat scheelt ook gelijk een hoop en is het uitzoeken van kleding wat je niet hoeft te strijken nog makkelijker. Geen strijk gedoe voor ons allemaal.

Geef een reactie