Vol met interessante blogartikelen

Blog

Hoe kun je voorkomen dat je overwerkt raakt?

In onze hedendaagse samenleving zijn er steeds meer mensen die last hebben van veel stress. Dat is niet gezond en daarom is het van belang dat mensen hun best doen om dit tegen te gaan. Als jij merkt dat je steeds meer stress hebt en dit maar moeilijk los kunt laten, is het van belang dat je actie onderneemt. Deze stress zal niet verdwijnen wanneer jij op precies dezelfde manier verder gaat met je leven. Daarom is het verstandig om eens goed na te denken over wat je zou kunnen doen om minder last te hebben van stress. 

 

Als je dit te lang uitstelt, is er een kans dat je overwerkt raakt. Dit gebeurt niet van de ene op de andere dag, maar het is wel zo dat dit mensen toch kan overvallen. Vaak proberen mensen de eerste signalen van een burn out of van overwerkt raken te negeren omdat zij denken dat dit wel over zal gaan. Echter, dit is vrijwel nooit het geval aangezien je lichaam en geest simpelweg rust nodig hebben in zo’n situatie. Daarom is het van belang om op tijd in te grijpen zodat je niet doorgaat totdat je maandenlang met een burn out thuis zit. In deze tekst vind je een aantal tips die je daarbij kunnen helpen. 

Neem een korte vakantie

Tijdens een vakantie hoef je je even niet meer druk te maken om je werk en andere zaken waar je stress van krijgt. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk een korte vakantie in te plannen als je merkt dat je overwerkt begint te worden. Je kunt dan het best naar een plek die niet te ver van huis is gaan aangezien de reis naar een vakantie toe je ook een hoop stress kan bezorgen. Je zou bijvoorbeeld voor een korte vakantie Belgie kunnen kiezen. Als je liever in eigen land blijft, is een stedentrip een goede manier om tot rust te komen. Je kunt dan bijvoorbeeld op zoek gaan naar een leuk hotel Haarlem centrum om vervolgens deze stad op je dooie gemak te verkennen. 

Praat er over op je werk

Voor mensen die overwerkt zijn of te maken hebben met overmatige stress, kan het lastig zijn om dit op hun werk aan te geven. Dat komt vaak doordat het lijkt alsof andere dit soort klachten nooit hebben. Toch is het belangrijk om het hier over te hebben. Bovendien is de kans behoorlijk groot dat er ook collega’s zijn die zich in jouw verhaal herkennen. Als je niet aangeeft dat het even wat minder goed met je gaat, kunnen ze er op je werk ook geen rekening mee houden. Praat er daarom over. 

Geef een reactie