Vol met interessante blogartikelen

Blog

Handige manieren om de stad door te komen

Zoals de meeste mensen met een rijbewijs wel zullen weten, is rijden door de stad echt een verschrikking. Vooral in Nederland is het vrij lastig, omdat wij zo van de fietscultuur zijn. Het maakt niet uit welke bocht je om gaat in de stad, er staan al weer 5 fietsers klaar om aangereden te worden. Je moet altijd op je hoede zijn. Tenminste, als je niet eerst 2 uur vast staat in een klein straatje in Amsterdam, wachtend om weer een paar meter te kunnen bewegen. Gelukkig zijn er betere manieren om jezelf door een stad te manoeuvreren. Ook al zou je dit niet denken als je kijkt naar de hoeveelheid mensen die toch elke keer weer met de auto de stad in gaan. Dus om deze mensen even te helpen, dacht ik er een kort blogje over te schrijven!

Met de fiets of de benenwagen

Ja het klinkt onvoorstelbaar, maar in een klein land zoals Nederland is het inderdaad mogelijk om ook op een andere manier dan auto je voort te bewegen. Vooral in de steden die al helemaal niet zo groot zijn kan je makkelijk binnen een kwartiertje van de ene kant naar de andere kant fietsen. Zelfs te voet is het makkelijk te overbruggen. Het enige probleem er mee is dat je dan wel moet bewegen, en gezien de hoeveelheid chauffeurs is dit kennelijk teveel gevraagd. Misschien is het wel de angst dat een fiets aanschaffen te duur is, maar vrees niet, ook fietsen kan je goedkoop tweedehands aanschaffen. Bijvoorbeeld tweedehands fietsen Den Haag. Prachtige fietsen voor een lage prijs, en dan hoef je niet meer overal in de stad vast te staan!

Openbaar vervoer werkt ook goed in Nederland

Het is misschien logisch als je uit een land komt wat minder goed geregeld openbaar vervoer dat je er zo bang voor bent. Maar in Nederland werkt het daadwerkelijk best wel goed, en al helemaal in de stad is het best een goede oplossing om op je bestemming te komen. Het zou zelfs nog sneller gaan als niet de hele stad vol stond met autos die geen meter meer kunnen verschuiven! Dus schaf je OV chipkaart aan, zet er wat geld op, en je bent dezelfde dag al onderweg! Is tevens ook nog eens goed voor het milieu, twee vliegen in één klap dus! En als je nou s nachts ergens naar toe moet, en bang dat het openbaar vervoer niet meer rijd, maak je geen zorgen. In Nederland hebben we een goed geregeld nacht traject, zodat je altijd thuis kan komen! Geen enkele reden dus om met je auto de stad in te gaan.

 

Geef een reactie