Trefmagazine.nl

Vol met interessante blogartikelen

Blog

FTSE100

De FTSE100-index is een index die is gebaseerd op de 100 grootste en hoogwaardige aandelen in de wereld. Het is ook een zeer sterke combinatie van internationale en Amerikaans aandelen, wat geweldig nieuws is voor mensen die op zoek zijn in de aandelenmarkt, maar niet precies weten wat ze er uit willen halen. De index wordt beheerd door analisten die een bepaald bedrag aan kosten betaald worden op basis van hoe goed de voorraden presteren. Omdat het heel technisch is, kan het verwarrend zijn om te proberen te leren zonder een goede greep van de markt zelf te hebben. Gelukkig zijn er enkele indexfondsen – passieve investeren – die u kunt gebruiken als onderdeel van uw portefeuille.

Passieve indexfondsen

Passieve indexfondsen hebben geen enkele soort investeringsdoel anders dan om geld voor u te verzamelen, zodat u een mandje van aandelen van topkwaliteit kunt kopen en vasthoudt voor de lange termijn. Vanwege dit feit zijn de vergoedingen in verband met dit soort indexfondsen veel lager dan actief beheerde fondsen. Dit is de reden waarom investeren in FTSE100 ideaal is voor mensen die echt niet weten wat ze willen investeren. Voor iedereen die al een tijdje in de buurt van beleggen rondkijkt, hebben we waarschijnlijk de term passieve investering gehoord die geassocieerd zijn met indexfondsen. Maar wat is precies passief investeren en hoe verschilt het van actief investeren? Zijn er voordelen aan het gebruik van indexfondsen over beleggingsfondsen en andere soorten beursinvesteringen? We zullen deze vragen beantwoorden om wat licht op het onderwerp te werpen.

Indexfondsen

In essentie zijn indexfondsen ontworpen om activa-prestaties te volgen in relatie tot de index. Als het industriële gemiddelde van Dow JONES bijvoorbeeld stijgt, zou dit indexfonds deze beweging volgen. Als de olieprijzen vielen, zou dit indexfonds minder worden aangetast en verkoopt meer aandelen van olie. Een investeerder kan geld verdienen door te verkopen wanneer hun voorraad stijgt en koopt wanneer het valt. Wanneer u aandelen koopt in een bedrijf dat bij een index behoort, neemt u niet actief deel aan de winsten of verliezen van dit bedrijf. In plaats daarvan laat je het bedrijf je geld gebruiken om in verschillende activa te investeren. Het Index Fund koopt voorraden van bedrijven die goed presteren. Het investeert vervolgens deze winsten in andere bedrijven die slecht presteren. Er zijn veel voordelen aan indexfondsen. Het is minder riskant dan actief deelnemen aan de groei van een bedrijf. Hierom kan beleggen in de ftse100 index geld opleveren met relatief minder risico dan actief beleggen.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén