Vol met interessante blogartikelen

Blog

Een badkamer om van te dromen

Een kamer die we bijna allemaal in ons huis hebben is de badkamer, dit is altijd persoonlijk een van mijn favoriete plekken geweest. Het is natuurlijk niet een kamer waar we superveel tijd doorbrengen. We zitten meer in de woonkamer, in de keuken en slapen natuurlijk in de slaapkamer. Maar tegelijkertijd is het wel de locatie waar we gaan douchen en in bad gaan, een plek waar we tot rust komen en schoon en fris weer naar buiten komen. Na een lange dag of een sessie flink sporten is er niks fijner dan onder een warme douche staan of in een heet bad zitten. Toen ik mijn eerste huis kocht was het dan ook belangrijk voor me dat ik de badkamer van mijn dromen kreeg. In dit artikel bespreek ik wat dat inhoudt.

De perfecte douche

De douche is een plek waar mensen zich natuurlijk wassen maar ook waar mensen tot rust komen, relaxen en nadenken. Een goede douche kan een groot verschil maken op het dagelijks welzijn. Daarom bespreek ik hier de aspecten van de perfecte douche. Een goede douche heeft een fijne douchekop Ideaal is natuurlijk een zogenaamde regendouchekop Daar kun je namelijk onder gaan staan en genieten van een brede straal die aanvoelt als een zachte regenstraal. Daarnaast is ook een douchegoot veel fijner dan een doucheputje. Een doucheputje zul je regelmatig moeten schoonmaken en dat is geen pretje. We kunnen aanraden om een douchegoot te installeren.

Sauna

Over het algemeen is naar de sauna gaan een veelvoorkomende activiteit voor mensen die bijvoorbeeld een dagje spa geboekt hebben. Het is een luxe die je nu en dan op vakantie doet. Maar is het niet ook een ontzettend goed idee om een sauna in je badkamer te hebben. Naar mijn mening is het geen overbodige luxe. Een infrarood sauna hoeft niet ontzettend duur te zijn en heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen voor bijvoorbeeld je spieren en gewrichten maar ook je huid en hartvaten. Een infrarood sauna is dus ideaal voor mensen die veel sporten maar ook voor oudere mensen die last hebben van ouderdomskwaaltjes. Het kan deze kwaaltjes aanzienlijk verminderen.

Bad

In een fantastische badkamer hoort natuurlijk ook een mooi bad. Een mooi groot bad is niet alleen een fijne plek om zelf in te gaan zitten en tot rust te komen maar je kunt het ook gebruiken voor een romantische date avond met je geliefde. Zet wat kaarsen naast het bad en geniet van de romantiek.

Geef een reactie