Trefmagazine.nl

Vol met interessante blogartikelen

Blog

De ideale tuin: Zo maak je hem

Er is niets wat ik fijner vind dan lekker ontspannen in mijn eigen achtertuin, met een goede cocktail en een beter boek. Maar het heeft best een tijdje geduurd voor ik een tuin had waar ik blij mee was. Een tuin inrichten is zo simpel nog niet, en iedereen die het weleens gedaan heeft weet dat. Dus, hoe maak je nu jouw ideale tuin? Wat zijn de dingen die je je moet afvragen? Lees het hier!

Al die thema's

Het eerste dat fijn is om voor jezelf te bedenken klinkt waarschijnlijk logisch; bedenk een stijl, of een thema, waar je je enigszins aan wilt houden. Natuurlijk zit je dan nergens aan vast, het is nog altijd jouw tuin, maar het is makkelijker om terug te kunnen vallen op een thema of een stijl, dan om op een gegeven moment helemaal niet meer te weten wat je nu precies wilt. Er zijn een aantal tuinstijlen die vaak worden gebruikt. Er is de moderne tuin, vol met strakke lijnen, donkere tegels en abstracte kunst. Vaak wordt verlichting hier ook op unieke manieren gebruikt, zoals in de grond. Ook is er de klassieke tuin, die heel veel gebruik maakt van heggen en wilde bloemen, symmetrie, en standbeelden. Dan is er nog de mediterrane tuin, die vooral draait om vrolijkheid en gezelligheid. Hierbij zie je veel tegels, exotische planten en lampionnen. Zo zijn er nog veel meer tuinstijlen. Onderzoek doen naar de verschillende thema’s en stijlen die je aan kan houden, zal je vast helpen met jouw unieke tuin vormgeven.

De meubels

En dan is er nog de olifant in de kamer (die werkt niet zo goed in het Nederlands, merk ik). De tuintafel en de tuinstoelen kopen. Een tuinset is een essential als het gaat om tuininrichting. Natuurlijk hoeft het niet perse 4 stoelen en een tafel te zijn (alhoewel dit wel erg fijn is voor buiten eten), maar een fijne zitplek waar er genoeg ruimte is voor jou en je huisgenoten, en eventuele gasten, is geen overbodige luxe. Zorg ervoor dat de meubels die je aanschaft niet alleen mooi zijn en bij je thema passen, maar ook vooral lekker zitten. Je moet er lange zomernamiddagen in willen doorbrengen, dat is het idee.

De ideale tuin ziet er voor iedereen anders uit. De een wilt een symmetrische klassieke tuin uit een Victoriaans kinderboek, de ander wilt enkel een paar stoelen en een parasol om lekker op te zitten in de zomer. Wat jouw ideale tuin ook is, maak hem en geniet ervan.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén