Vol met interessante blogartikelen

Blog

Een auto leasen met BKR? Dat kan gewoon!

Wanneer je een negatieve BKR registratie aan je naam hebt hangen, dan kan je dat veel problemen opleveren. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een hypotheek of een lening. Ook het kopen op krediet kan je geweigerd worden. Datzelfde geldt voor het leasen van een auto. Veel leasebedrijven schakelen externe bureaus in om te checken of jij een plusje of een minnetje achter je naam hebt staan. Dealerleasing werkt anders. Zij hebben eigen specialisten in dienst die jouw situatie beoordelen. Zo kun je in veel gevallen toch een auto leasen met BKR. Zij kijken namelijk niet alleen naar je (verre) verleden, maar ook naar jouw huidige situatie.

Een auto leasen met BKR dankzij shortlease

Het probleem dat veel leasemaatschappijen hebben, is dat zij alleen contracten voor de lange(re) termijn aangaan met hun klanten. Zo kan er zomaar een contract van één of twee jaar worden afgesloten. Het is natuurlijk logisch dat deze leasemaatschappijen zekerheid willen over de (tijdige) betaling van hun diensten en auto's. Maar bij shortlease werkt dat anders. Deze contracten zijn na de eerste maand maandelijks opzegbaar. Je kunt als klant dus veel beter inschatten of het je gaat lukken om de volgende maand te betalen. Lukt dat niet? Dan zeg je op en kom je niet in de problemen.

Hoe kom je aan een BKR registratie?

We hebben allemaal wel eens een rekening per ongeluk vergeten te betalen. Nu is dat over het algemeen geen probleem, maar als die rekening ook na een herinnering en een aanmaning nog niet wordt betaald, dan krijg je een negatieve aantekening bij het BKR. Nu is dat particulier al vervelend, want zie er maar weer af te komen, maar zakelijk is het natuurlijk extra vervelend. Je kunt geen krediet meer krijgen en ook de huur van je pand of de aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon met abonnement kan problematisch worden. De enige tip die hiervoor gegeven kan worden is: betaal op tijd!

Op tijd betalen lukt niet altijd

Soms ben je als ondernemer afhankelijk van te ontvangen betalingen voor je zelf weer facturen kunt voldoen. Zie je de betalingstermijn dichterbij komen? Neem dan tijdig contact op met het bedrijf waar jij geld naar moet overmaken. Probeer een paar extra dagen of misschien zelfs weken te krijgen om je rekening te voldoen. Ondertussen zit je strak op je eigen facturatiesysteem en stuur je direct herinneringen als de betalingstermijn is verlopen. Zo voorkom je dat je in de problemen komt. 

Geef een reactie