Vol met interessante blogartikelen

Blog

3 interessante weetjes over Milaan

Nu veel mensen niet op voorjaarsvakantie kunnen gaan en het ene evenement na het andere is afgelast, is er behoefte aan wat afleiding. Tenminste, dat merk ik vooral bij mezelf. Ik werk lekker vanuit huis, maar in het “weekend” slaat de verveling toe. Wat doe je dan? Een beetje in de tuin rommelen, wat in huis klussen en misschien een hobby uitoefenen. Ik heb besloten om mezelf alvast een beetje lekker te maken voor de volgende vakantie. Het is namelijk een beetje mijn droom om op stedentrip Milaan te gaan. Over het algemeen vind ik Italië een heerlijk land. Ik ben gek op de keuken en de cultuur spreekt me ook erg aan. Waarom is mijn keuze dan specifiek op Milaan gevallen? De stad en de historie ervan vind ik erg interessant! Om dit te illustreren geef ik 3 interessante weetjes over Milaan.

Nr. 1 De naam

Niet achter elke stadsnaam zit een interessant verhaal, maar soms zijn het zeer boeiende stukjes geschiedenis of taalkunde. Dat geldt ook voor Milaan. Wist je namelijk dat de naam “Milaan”, of “Milano” zoals de locals het zeggen, afgeleid is van het Latijnse “Mediolanum”? Dit betekent ‘midden in de vlakte’. Vreemd? Nee hoor, niet als je weet dat Milaan in het midden van de Povlakte ligt. Ik wist het eerst ook niet. Toen ik dit las, heb ik gelijk Google Maps erbij gepakt om te controleren of het echt zo was. Het is misschien niet een heel schokkend interessant weetje, maar juist dit soort kleine dingen maken een stad uniek. 

Nr. 2 Het multiculturele karakter

Wanneer je naar de geschiedenis van deze Italiaanse stad kijkt, dan valt op dat het door de eeuwen heen altijd onafhankelijk is geworden en vervolgens gebleven van het Heilige Roomse Rijk. Vervolgens heeft de stad ook andere steden geholpen om diezelfde status te creëren. Dankzij de vroege vrijheid en onafhankelijkheid die heerste in de stad, trokken veel artiesten en kunstenaars naar Italië. Die artistieke vrijheid vormde vanzelfsprekend de beste setting voor dit type mensen. Het beste voorbeeld van kunstenaars die trokken naar Milaan is natuurlijk Leonardo da Vinci. Door deze bijzondere geschiedenis en het toegenomen aantal inwoners door migratie kreeg Milaan uiteindelijk een multicultureel karakter. Dat is vandaag de dag nog steeds te merken – heb ik me laten vertellen.

Nr. 3 Gemakkelijk met de metro

Helaas liggen niet alle prachtige bezienswaardigheden echt in de stad of het Milaan’s centrum. Een paar locaties zijn simpelweg niet moeiteloos te bereiken te voet. Gelukkig is er een andere leuke manier waardoor je alsnog redelijk snel overal kunt zijn: de metro. Uiteraard is Milaan hierin niet de enige, maar ik was persoonlijk wel verbaasd om dit te horen. Ik weet namelijk van Londen en Rome dat het metronetwerk echt onmisbaar is voor een uitgebreid bezoek aan alle bezienswaardigheden. Blijkbaar geldt dat dus ook voor Milaan!

Geef een reactie